Rhino 700 starts but then dies/won't stay running - Yamaha Rhino Forum - Rhino Forums.net
General Rhino Discussion For General Rhino Discussion

 2Likes
  • 1 Post By bdbrah
  • 1 Post By Oldshoe
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 07-08-2019, 12:40 PM Thread Starter
Spectator
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 1
Rhino 700 starts but then dies/won't stay running

I recently replaced the starter relay since it wouldn't start and jumping it with a pair of pliers would start it. After changing that out, it starts right up, but immediately dies and will not stay started. Could this be the wrong part or is something else the problem? It was running fine before the initial problem with the relay going bad.
ZillaRhino likes this.
bdbrah is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 07-08-2019, 05:46 PM
Paper Boy
 
Join Date: Jun 2019
Location: NC
Posts: 13
Garage
There might be an issue with the ignition switch. I would check the wiring at the switch. And check and make sure you didnít accidentally disconnect any wires or leave one unconnected when installing the relay.
ZillaRhino likes this.
Oldshoe is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 07-10-2019, 07:15 PM
Weekender
 
ZillaRhino's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: PNW
Posts: 121
I had the exact same issue, checked everything including fuel pump, filter, etc. still would not stay running. Then I got the bright idea to check the spark plug and it looked good, so decided to replace the plug and that was the problem all along, now runs great.

2008 Rhino 700 FI: MSD 4243 Ignition & Fuel Controller, UTV Crap MACHINED SHEAVE & DUNER KIT, Muzzy Dual Exhaust , Remote Battery Kit w/Optima Red Top, Wheels 14"x8" ITP SS 112 Offsets 5+3 front & 3+5 rear, Tires Maxxis Ceros 26/9/14 front and 26/11/14 rear, Cage TMWOffRoad.com, Remote Oil Filter Kit, LED Turn Signals, Hella 500 spots
ZillaRhino is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 5 (permalink) Old 07-11-2019, 07:31 PM
Slow Poke
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 38
So did it start and run fine before the starter relay failed? If I am reading it correctly when you jumped across the relay it would start and run fine until you shut it off. Check the key switch and wires closely. Was the relay plug and play or did you have to put the wires on studs and tighten the nut. Sounds like crossed wires but I'm not sure that's even possible.
FlatlanderRhino is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 07-16-2019, 11:37 AM
Slow Poke
 
Join Date: Jul 2010
Location: Fife Lake, Michigan
Posts: 34
Replace the stator.
sflight is offline  
Reply

  Lower Navigation
Go Back   Yamaha Rhino Forum - Rhino Forums.net > General Rhino > General Rhino Discussion

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Yamaha Rhino Forum - Rhino Forums.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome