2009 rhino 700 efi - stalls when giving gas - Yamaha Rhino Forum - Rhino Forums.net
Engine For discussion of engine performance, and maintenance

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 10 (permalink) Old 03-20-2019, 03:44 PM Thread Starter
Oil Spot
 
Join Date: Jul 2010
Location: Fife Lake, Michigan
Posts: 27
2009 rhino 700 efi - stalls when giving gas

It starts fine, idles a little rough and as soon as I push the gas pedal, it stalls. It takes a couple of attempts buy will start again and as soon as I give it gas, it stalls. Every now and then I can get it moving and once I'm moving I have to stay on the gas. As soon as I let off, it stalls again. Got new gas, got a new spark plug, got a clean air filter. Anyone have a similar issue and if so what was the problem? Thanks for any help..
sflight is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 10 (permalink) Old 03-20-2019, 03:44 PM Thread Starter
Oil Spot
 
Join Date: Jul 2010
Location: Fife Lake, Michigan
Posts: 27
I forgot...I have no engine codes.
sflight is offline  
post #3 of 10 (permalink) Old 03-20-2019, 04:04 PM Thread Starter
Oil Spot
 
Join Date: Jul 2010
Location: Fife Lake, Michigan
Posts: 27
Also, checked the throttle position sensor and it is within limits.
sflight is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 10 (permalink) Old 03-20-2019, 04:15 PM
Sunday Driver
 
HighDezRhino's Avatar
 
Join Date: Jan 2018
Location: Oceanside, CA
Posts: 44
Suggest checking your fuel pressure output from the pump. Mine's a 2008 and was recently running poorly. Swapped out the fuel pump and it's running great again. Ended up buying a replacement made in Germany off of ebay for $70 that was plug and play.
HighDezRhino is offline  
post #5 of 10 (permalink) Old 03-27-2019, 03:58 PM
Hog Chaser
 
Weekndwarrior's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Placentia, CA
Posts: 64
Sounds like the engine is starving for fuel. Check the fuel filter, fuel pump and faint forget to check the fuel injector. I had the same issue on my 08 700 ego and thought I had a bad fuel pump. I bought a new one and installed it (after cleaning my fuel filters) and it still ran poorly. I took the injector out and it had gunk in it (probably bad gas). I cleaned the injector by using a battery some wire and some fuel injector cleaner (see YouTube). And itís ran great ever since.

2008 700 HSR Race Rhino
Weekndwarrior is offline  
post #6 of 10 (permalink) Old 03-27-2019, 06:30 PM Thread Starter
Oil Spot
 
Join Date: Jul 2010
Location: Fife Lake, Michigan
Posts: 27
Thanks for the help. I'll hit it this weekend and let you all know the outcome. Thanks again.
sflight is offline  
post #7 of 10 (permalink) Old Today, 10:05 AM Thread Starter
Oil Spot
 
Join Date: Jul 2010
Location: Fife Lake, Michigan
Posts: 27
Solved: I HOPE....Checked everything on the machine but did not think to check the stator because it was new and put in last month. After a friend suggested I check it, lone behold, it was burned up again. So it looks like I have an issue with burning up stators. So I'm going to put another stator in as well as a rectifier and keep my fingers crossed. Thanks again for the replies.
sflight is offline  
post #8 of 10 (permalink) Old Today, 10:15 AM
Site Supporter
 
Brian Lee Rhino450's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Tuscola Texas
Posts: 2,848
Was it an oem stator


Sent from my iPhone using Tapatalk

09 700 4seater, Nflow remanned motor with reverse upgrade, web cam, boared throttle body, duel muzzys with spark arrestors, MSDfuel controller. JBS Extreme2 sheave, SDR full radius cage, SDR doors, SDR long travel with summer brothers axles, Fox remote resi shocks with clickers on rears.
Brian Lee Rhino450 is online now  
post #9 of 10 (permalink) Old Today, 12:48 PM Thread Starter
Oil Spot
 
Join Date: Jul 2010
Location: Fife Lake, Michigan
Posts: 27
Nope. Went cheap..
sflight is offline  
post #10 of 10 (permalink) Old Today, 07:09 PM
Site Supporter
 
Brian Lee Rhino450's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Tuscola Texas
Posts: 2,848
Hummm


Sent from my iPhone using Tapatalk

09 700 4seater, Nflow remanned motor with reverse upgrade, web cam, boared throttle body, duel muzzys with spark arrestors, MSDfuel controller. JBS Extreme2 sheave, SDR full radius cage, SDR doors, SDR long travel with summer brothers axles, Fox remote resi shocks with clickers on rears.
Brian Lee Rhino450 is online now  
Reply

  Lower Navigation
Go Back   Yamaha Rhino Forum - Rhino Forums.net > Technical > Engine

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Yamaha Rhino Forum - Rhino Forums.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in













Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2008 Zilla Rhino 700 EFI ZillaRhino Members Rides and Rhino Of The Month Contest! 5 05-06-2018 08:42 AM
2008 Rhino 700 EFI converted to Carb !!! rhinoamman General Rhino Discussion 8 08-05-2017 06:10 AM
2009 Rhino 700 parts RhinoMTS Rhino Parts 6 05-15-2017 07:18 PM
iso stock mufflers for a 2009 rhino 700 allrace71 Rhino Parts 0 02-17-2017 08:39 AM
2009 Yamaha Rhino 700 Axle Issue - Not sure what size KansasRhino Transmission and Drive train 1 07-11-2016 09:52 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome