Reverse light coming on while in drive help?? - Yamaha Rhino Forum - Rhino Forums.net
Engine For discussion of engine performance, and maintenance

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 07-05-2010, 03:53 PM Thread Starter
Slow Poke
 
Join Date: Oct 2009
Location: Clinton,PA
Posts: 33
Reverse light coming on while in drive help??

What a weekend but have a 08' sport edition 700fi and i am having issue the "R" light kept blinking and coming on while i was in both high and low ranges cant figure it out reverse lights would blink and would not go over 25 mph like rev limiter was on when you go fast in reverse but does go off time to time and checked for unplugged or brokin wires everywhere any help would be appreciated i hate to take to dealership for it, wont get it back for a while!!
SILVERFOX is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 07-05-2010, 04:12 PM Thread Starter
Slow Poke
 
Join Date: Oct 2009
Location: Clinton,PA
Posts: 33
bump?
SILVERFOX is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 07-05-2010, 05:02 PM
Ripsaw
 
Joe Llamahead's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Southern Oregon Coast
Posts: 1,368
Im NOT positive because you have a 700 but on the older 660's the reverse switch is normally closed and lifts the ground wen in reverse. the problem is if the con tion is disturbed the light goes on and the reverse limiter is in effect. I've grounded mine as atemporary measure but latter I've hard wired the conector in the wiring loom heat shrunked and sealed I still have aclip in conector to the actual switch.

The wire (again on the 660) is green with a white stripe and the switch is under the oem air cleaner box. Obviously air filter box is difrent on the 700 but perhaps on top of the trans section of the cass just under the air tube on the 700?
Hopefully this will help you on the 700 if so please let us all know just for the info.
Joe Llamahead is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 5 (permalink) Old 07-05-2010, 05:06 PM Thread Starter
Slow Poke
 
Join Date: Oct 2009
Location: Clinton,PA
Posts: 33
is it have some sort of contact to something when not in reverse of is it a adjustment i am confused sorry?
SILVERFOX is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 07-05-2010, 06:14 PM
Ripsaw
 
Joe Llamahead's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Southern Oregon Coast
Posts: 1,368
If you can find a green with a white stripe wire cut it (in a place where it can easily be spliced back togeather) and strip the end bare and then fined a conveint bolt on the engine to ground the wire (loosen and slip the wire under then tighten up). see if that releives the problem you have.of course your reverse indicator and back up lights if you have them will no longer work. but at least you can go faster than 25 mph
Joe Llamahead is offline  
Reply

  Lower Navigation
Go Back   Yamaha Rhino Forum - Rhino Forums.net > Technical > Engine

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Yamaha Rhino Forum - Rhino Forums.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome