rhino without speedometer - Yamaha Rhino Forum - Rhino Forums.net
Audio, Lighting and Electrical For discussion of lighting, stereo, and other electrical components

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 18 (permalink) Old 10-03-2011, 08:32 AM Thread Starter
Super Charged
 
BuMpErS's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Memphis Tn
Posts: 980
rhino without speedometer

Im looking to put a stock speedometer in my rhino. I have a 06 that came without the speedometer and i really want to add a stock unit. How bad is it to swap or will it be a plug and play unit? I dont like it not having one and when i ride at night its pitch black dark in the rhino
BuMpErS is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 18 (permalink) Old 10-03-2011, 08:37 AM
Evil Kenevil
 
rhino11's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Arizona
Posts: 446
Plug and play, wire plugs for the dash are taped to your cross bar, yamaha used the same harness

Evo Tapatalk
rhino11 is offline  
post #3 of 18 (permalink) Old 10-03-2011, 08:41 AM Thread Starter
Super Charged
 
BuMpErS's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Memphis Tn
Posts: 980
thanx man now i just need to find me a screen. Thanks alot

BuMpErS is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 18 (permalink) Old 10-04-2011, 07:16 PM
Mechanic
 
Join Date: Jul 2011
Location: DFW area
Posts: 76
Plug and play all the way.

09 Rhino 450 camo
EMP aluminum roof
2nd battery mod
HID Hi/Lo kit
Benz Silent Rider
Toy Hauler:
Weekend Warrior
FS2300 SuperLite
twinbubba is offline  
post #5 of 18 (permalink) Old 10-04-2011, 07:37 PM
Boss
 
RuttingRhino's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Tempe, AZ
Posts: 3,239
If you buy a nib unit from a dealership it will come with the correct sender for the temperature light...

If you get a used one and no sender you will have get the correct one...

Some of the wiring harnesses have some kinda problem with connections for dash...and I think it was the 06s that were funky...you might have to make sure the part no. for the digi-dash is correct...

I had a customer ran into a problem also when you bought a stock cdi it was not the right one and wouldn't work with his digi-dash...

So I would be very careful if you buy used...and if you buy new from dealer make sure they guarantee it works with your harness and cdi...

Most likely you have no problems...install is easy...

We are closed...2013
RuttingRhino is offline  
post #6 of 18 (permalink) Old 10-04-2011, 08:38 PM
Turbo
 
jhauffen's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Glendora, CA
Posts: 394
Well I just sold him my used one thats in good working condition. If its not compatable I will gladly refund your money minus shipping.

John
jhauffen is offline  
post #7 of 18 (permalink) Old 10-05-2011, 08:24 AM Thread Starter
Super Charged
 
BuMpErS's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Memphis Tn
Posts: 980
I'm just gunna pretend I didn't read that haha.. With it being my luck it won't work but if that's the case I will cross that bridge when I get there..

BuMpErS is offline  
post #8 of 18 (permalink) Old 10-05-2011, 10:37 AM Thread Starter
Super Charged
 
BuMpErS's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Memphis Tn
Posts: 980
the speedometer is out of a 07 660 so maybe i wont have any problems with it... what sending unit is this im gunna need?

BuMpErS is offline  
post #9 of 18 (permalink) Old 10-05-2011, 11:50 AM
Boss
 
RuttingRhino's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Tempe, AZ
Posts: 3,239
One from an 07...

Odds are in your favor you will be fine but if it doesn't work at least you have an idea why and not blame the person you bought it from...and it's a good thing your read it or your temp light would be on full time...

We are closed...2013
RuttingRhino is offline  
post #10 of 18 (permalink) Old 10-05-2011, 12:58 PM Thread Starter
Super Charged
 
BuMpErS's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Memphis Tn
Posts: 980
haha yea i wouldnt blame the seller.... i been on forums for years with 4wheelers trucks cars and motorcycles i know how it works.. im just glad i know there might be a possible problem. If i dont have the right sending unit the temp light will just stay on?

BuMpErS is offline  
post #11 of 18 (permalink) Old 10-05-2011, 01:23 PM
Boss
 
RuttingRhino's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Tempe, AZ
Posts: 3,239
Correct it will stay on...and you don't have the correct sending unit...

It's actually not even a sending unit...it is a thermal switch...

There is a recent thread in the electrical section where I explained it in detail...

Check it out...

Or just order an 07 switch...you cannot go wrong with 07...

We are closed...2013
RuttingRhino is offline  
post #12 of 18 (permalink) Old 10-05-2011, 01:51 PM
Boss
 
RuttingRhino's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Tempe, AZ
Posts: 3,239
Sorry it is in the engine section...

Temperature light

We are closed...2013
RuttingRhino is offline  
post #13 of 18 (permalink) Old 10-05-2011, 02:30 PM Thread Starter
Super Charged
 
BuMpErS's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Memphis Tn
Posts: 980
thanx man... i really appreciate the help.. sorry for the noob questions haha

BuMpErS is offline  
post #14 of 18 (permalink) Old 10-08-2011, 01:55 PM Thread Starter
Super Charged
 
BuMpErS's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Memphis Tn
Posts: 980
Well it looks like the wiring is different between 06 and 07 because only one of the plugs on the 07 will plug into my harness.. The other two are different unless I'm missing somthing but I can't find any other plugs

BuMpErS is offline  
post #15 of 18 (permalink) Old 10-08-2011, 02:24 PM
Boss
 
RuttingRhino's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Tempe, AZ
Posts: 3,239
You need a hot sheave to take you mind off of it...think of it this way...do want the digital display to tell you how slow you are or would you rather have to focus on where you are going so fast...

Plug and play...fact...

Buy Hot Rod 660 Sheave with od weights and sliders online at RuttingRhino.com

Sorry I was right about your speedo...hoped you would get lucky...didn't mean to jinx by telling you to be careful which year speedo you were getting...

However...with the sheave...luck will have nothing to do with it...

We are closed...2013
RuttingRhino is offline  
Reply

  Lower Navigation
Go Back   Yamaha Rhino Forum - Rhino Forums.net > Technical > Audio, Lighting and Electrical

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Yamaha Rhino Forum - Rhino Forums.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome